maanantai 20. elokuuta 2007

Juttuja jakoon


Gmailia tutkiessani päädyin Googlen "Asiakirjoja ja taulukoita" palveluun. Sen idea on tallettaa eri tiedostomuotoisia asiakirjoja (doc, pdf...) ja halutessaan jakaa oikeuksia muille tyypeille sekä lukea että muokata tekstejä. Eri versiotkin prosessista tallettuvat, jotenkin wiki-tyyliin.
Testasin vähän laittamalla joitain koulumme kehittämistiimille sopivia juttuja talteen. Kenties ainakin joku tiimiläisistä kiinnostuu asiasta. TVT-strategiankin kirjoittamisessa voisimme käyttää tätä apuna.
Omalta koneelta oli helppo muutaman hetken klikkailun ja kikkailun jälkeen siirtää tiedosto kuukleen. Perusteksti siirtyi nätisti, muotoilut ja jotkut kaaviot kyllä pomppivat jonkun verran. Tekstiä voi myös kirjoittaa suoraan kuuklen asiakirja-palveluun, peruseditorikin löytyy (lihavoinnit, fontit, väri...)
Hauskinta oli, että samoilla Google-tilin tunnuksilla pääsin uuteen palveluun ja parilla klikkauksella raportoimaan asiasta tänne blogille. Aion kyllä jatkaa asian tutkimista. Nyt nukkumaan!

sunnuntai 19. elokuuta 2007

Pohjoisen Kymenlaakson Hämisverkosto

Kudomme verkostoa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön ympärille. Meillä on oma julkinen blogi, jolle kuka tahansa kiinnostunut on tervetullut kommentoimaan ja kyselemään. Koko tvt-tukihenkilöverkosto kouluttajineen kirjoittaa blogille. Eihän kukaan araknofobinenkaan voi vastustaa noin kilttiä hämähäkkiä. Sillä on raajat yhtäaikaa monessa paikassa, koska tvt-tukihenkilö toimii linkkinä mm. opettajien, koulutuksen tarjoajien, atk-väen ja Oppimisteknologiakeskus Kymiedun välillä.

Eteläisen laakson väki on tiukasti verkostossamme kiinni. Yhteistyötä ja avunantoa, ystävyyttä unohtamatta edustaa meidän alueelliseen moodleen Annelta saamamme upea aineisto verkko-oppimisesta. Kiitos tuhannesti! menkääpäs tutkimaan Opettaja verkossa, aineistoa. Avain on tekijänsä etunimi.

torstai 9. elokuuta 2007

Tavataan taas!

Toimeliaan ja ihanan kesäloman loppupäivinä tutkin lomalla ollutta blogiani. On aika palata sorvin (tietokone) ääreen ja laittaa tvt-neuronit aivoissa liikkeelle. Hetken pohdin, onko blogilla kesätauolla käynyt kukaan kommentoimassa... ai niin, gmailiinihan tulee tilattuna kaikki kommentit!! Olipa kätevää.
Rakentelin vähän tehtävälistaa:
  • Verkostoitunut tvt-tukihenkilöporukka kokoontuu heti 18.8. ja päivitetään tilannetta Pohjois-Kymenlaaksossa.
  • Omassa koulussa alkaa oman koulun tietostrategian kirjoittaminen, alueellinen ja kunnallinen on jo olemassa.
  • Langaton verkko pitäisi pian olla käytettävissä koko koulussa, katsotaan miten vanhojen kiviseinien läpi homma toimii...
  • Uusille opiskelijoille pitää yhdessä koulun muun porukan kanssa esitellä moodlen käyttöä, verkko-opintoja, etäkurssitarjotinta...
Hyvää koulujen alkua kaikille, pidetään verkkoympäristöä "voimaannuttavana" juttuna eikä liikaa väsytetä itseämme eikä toisiamme.