sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Vinkkiverkon saalista


Liityin Ning-alustalla toimivaan Vinkkiverkkoon. Sieltä löytyy monia ryhmiä eri oppiaineisiin ja myös sosiaalisen median käyttöön liittyen. Perustinpa minäkin oman ryhmän uskonnonopetuksesta.Ensimmäinen mielenkiintoinen ja hyödyllinen vinkki on biologian ja maantieteen ope Aarnen havainnolliset ruutukaappausvideot sosiaalisen kirjanmerkkipalvelu Deliciousin käytöstä, ryhdyin heti hänen neuvoillaan organisoimaan linkkejäni. Niputin tageja lukion kurssien alle rakentamalla jokaisesta kurssista yhden "Tag Bundle"n ja klikkailemalla sitten haluamiani tageja tähän nippuun . Pitää vähän treenata - aluksi ajattelin, että laitan mahdollisimman paljon tageja jokaiseen linkkiin haun helpottamiseksi! Nyt huomaan, että opetuskäytössä pikahakuna ei ole kätevää, kun haen esim. tagilla "uskonto", saan sata linkkiä. (tosin sitten pitäisi voida hakea näiden joukosta uudella tagilla, esim. "Raamattu", joskus osaan tehdä sen, joskus en osaa) Sen sijaan esim "ue1", "ue2" vievät juuri sen kurssin linkkeihin. Joka tapauksessa olen herkkulinkkien kehittelystä ihan innoissani.
(Kuvan lähde: wikimedia commons Rosary01.jpg, kuvaaja Juni from Kyoto, Japan)


torstai 5. helmikuuta 2009

Sosiaalinen media oppimisen tukena -verkosto ja muita kuulumisia

Lähdinpä seikkailemaan taas sosiaalisen webin maailmaan. Huomasin että sosiaalinen kirjanmerkkipalvelu Delicious oli päivitetty, ja nyt koeviikon aikana oli aikaa upota tutkimaan sitä. Löysin Virpi-kollegan Savonlinnasta, ja törmäsin häneen myös Ning-jutussa, Sosiaalinen media oppimisen tukena, tuttujen kesken kai Sometu.
Omista oppiaineistani uskonnon kirjakustantajat ovat liikkeellä. Ainakin WSOY, Otava ja EDITA tekevät uudet kirjat. Itseäni kiinnostaa hyvän oppikirjan lisäksi erityisen paljon sähköinen materiaali. Hienoa olisi mahdollisimman suuri avoimuus, mutta ehkä kustantajan näkökulmasta materiaalit pitää säilyttää salasanojen takana. Kiva oli huomata, että paperimappien sijasta/ lisäksi satsataan muuhunkin opettajanmateriaaliin.