torstai 31. tammikuuta 2013

Pearltree

Testaan tällaista sovellusta, johon saa kerättyä linkkejä aika graafisesti. Toimii ehkä hauskimmin iPadilla, mutta kyllä ne helmet tipahtelevat HP:n kannettavallakin :) Melko intuitiivisesti homman saa toimimaan, en ole manuaaleja juuri nähnyt. Tommi Viljakainen on pitänyt kiitettävästi mekkalaa sovelluksen puolesta. Hänellä onkin huikea varasto helmiä.
Anne Rongas on kerännyt samaa puuhun suomalaisia opettajia, jotka sovellusta ovat kokeilleet. Saa nähdä, innostaako tämä ihmisiä pidemmällä tähtäimellä. 

OPESOME


Nykyisin suurin osa Facebook-aikaani kuluu ammatillisten ryhmien keskustelujen seuraamiseen. Noin vuoden tutkittuani muiden kirjoittelua, uskaltauduin välillä tykkäämään kommenteista. Nyt olen saanut heitettyä jo kysymystä ja mielipidettä peliin. TVT opetuksessa on ihan suosikkini, samoin sähköinen yo-koe, ussan ja psykan opet. Moodleryhmästäkin saa apua. TVT-ryhmä Kouvolan seudun jutuista, kiitos pitkälti Kari Rajalan.

Eräs viesti oli viime hetken mainos Oulun Yliopiston järjestämälle verkkokurssille. Impulsiivis-harkitsevaiseena ihmisenä impulsiivisuus vei voiton ja ilmottauduin. Siispä olen nyt parinkymmenen muun opettajan kanssa tutustumassa siihen somen hyödyntämiseen. Ihan lupaavalta vaikuttaa, opin varmasti uutta...sellaista, minkä voin ottaa opetukseenkin mukaan. Tähän asti some.jutut ovat toimineet enimmäkseen omana oppimisympäristönäni.