maanantai 20. elokuuta 2007

Juttuja jakoon


Gmailia tutkiessani päädyin Googlen "Asiakirjoja ja taulukoita" palveluun. Sen idea on tallettaa eri tiedostomuotoisia asiakirjoja (doc, pdf...) ja halutessaan jakaa oikeuksia muille tyypeille sekä lukea että muokata tekstejä. Eri versiotkin prosessista tallettuvat, jotenkin wiki-tyyliin.
Testasin vähän laittamalla joitain koulumme kehittämistiimille sopivia juttuja talteen. Kenties ainakin joku tiimiläisistä kiinnostuu asiasta. TVT-strategiankin kirjoittamisessa voisimme käyttää tätä apuna.
Omalta koneelta oli helppo muutaman hetken klikkailun ja kikkailun jälkeen siirtää tiedosto kuukleen. Perusteksti siirtyi nätisti, muotoilut ja jotkut kaaviot kyllä pomppivat jonkun verran. Tekstiä voi myös kirjoittaa suoraan kuuklen asiakirja-palveluun, peruseditorikin löytyy (lihavoinnit, fontit, väri...)
Hauskinta oli, että samoilla Google-tilin tunnuksilla pääsin uuteen palveluun ja parilla klikkauksella raportoimaan asiasta tänne blogille. Aion kyllä jatkaa asian tutkimista. Nyt nukkumaan!

5 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Terve Saila,

Niin ja hyvää alkanutta syksyä. Itse olen myös tutustunut Google-perheen jäseniin ja mainitsemaasi juttua myös kokeilin ja tiedostojani tallensin. Taulukot eivät jostain syystä toimi samalla tavalla kuin wordin puolella. Laadin juttuja usein nimittäin taulukoihn.

Itse pidän erityisesti iGoogle-ynmpäristöstä, jonne voi liittää uutishaun, s-postin, Readerin, Jaikun, nettiradion ja television ja paljon muuta. Kaikki siis yhden salasanan takana.

Tutkailun iloa siis.
T:Jukka

Saila kirjoitti...

Moi Jukka!
Kiva kuulla taas sinun kokeiluistasi, hyvää syksyn alkua myös sinulle. minullakin on iGoogle (mistäs se i tulee?)jossa hyöty ja hupi välilehdet. Tuo Jaiku on uusi juttu, mistäs siihen pääsee käsiksi? Eikös se ole jotenkin pikaviestimistä chat-tyyliin? Nettiradio ja tv-hommissakin olen ihan aloittelija. Jos kaiken saa kuuklen etusivulle, homma kuulosta mielenkiintoiselta.

Jukka kirjoitti...

Hep,

Yhteinen tuttumme Anne on myös tässä asiassa varsinainen ensi-alloilla surffailija. Heitähän minua postilla (löydät sen nimen kautta), niin kutsun sinut aalloille. Voit toki sinne itsenäisestikin suunnistaa osoitteen http://www.jaiku.com osoitteen kautta.

Jaikuhan on nopeaa aivojen ajatusvirran purkua enemmän tai vähemmän hallitusti.

T:Jukka

Teemu kirjoitti...

Hei Saila ja Jukka,

googlen kautta löysin tälle sivustolle :) Vinkkinä kertoisin, että olemme julkaisseet uuden veloituksettoman verkkopalvelun opettajille nimeltänsä Pedamate.

Voitte tutustua lisää ja rekisteröityä osoitteessa www.pedamate.com

Terveisin Teemu Järvelä

Osku kirjoitti...

Moi Saila! Alat olla blogin pidossa jo julkkis! Onneksi olkoon! Oletko huomannut mm. seuraavat linkit:
http://kengurunblogi.blogspot.com/2007/05/opettaja-sosiaalisesti-webiss.html
ja
http://kengurunblogi.blogspot.com/2007_05_01_archive.html

t. Osku