lauantai 21. maaliskuuta 2009

Monenlaisia ohjelmia - mikä olisi oikea valinta?

Koulumme parilla työkoneella on Office 2007 -paketti. Omassa luokassani kannettavalla on Open Office versio3 ja kotona viime viikkoon asti Open Office 2.4 (toimii nopeammin kuin 3, joka lisäksi kaatuilee tai jumittuu) ja MS Office 2003. Sen lisäksi olen aloitellut Googlen esitysgrafiikan käyttöä Google Docs-jutuissa. Olen lykännyt Office 2007:n hankkimista useista syistä. "Ideologisista" = avoimet ja vapaat ympäristöt ansaitsevat kannatustani ja käyttöäni, "taloudellisista"= ilmaiset ohjelmat, hieno juttu ja myös "käytännöllisistä" syistä = yhteensopivuusongelmia tulee kiireessä helposti, kun toimii monella koneella ja ohjelmalla.

Nyt olen kuitenkin aivan ihastunut Office 2007:n graafisiin hallintatoimintoihin. Jostain syystä, ilman kurssejakin, tuntuu toiminnot kulkevan minun logiikkani mukaan ja olen löytänyt yllättävän vaivattomasti haluamani toiminnot uudesta "Ribbon" tai nauha-valikosta. Samoin kelluvat valikot tuntuvat ilmestyvän juuri sopivasti, ikään kuin ohjelma aavistaisi, mitä seuraavaksi haluan. Onpa mielenkiintoista! Myös PowerPoint-ohjelma tarjoaa paljon valmiita graafisia malleja ja kuvioita. Erityisesti kaavioden oikeaa valintaa voisi helpottaa tällainen mielenkiintoinen blogilöytö.

Satuin löytämään artikkelinkin näiden kilpailevien ohjelmistojen käytöstä Tietokone-lehdestä. Samoin opin tätä kirjoittaessani, että OpenOfficesta on tullut versio 3.0.1 joka on vakaampi kuin edeltäjänsä, samoin yhteensopivuusasioita on paranneltu. Taidanpa ryhtyä lukemaan Jussin blogia aiheesta ja vaihtaa oman OO 2.4 lopulta tuohon uudempaan!

Ei kommentteja: