lauantai 17. syyskuuta 2011

Mobiilisaila ja pieni vihreä ukkeli
Android-ukkeli
 Jo muutaman vuoden on esim. ITK-päivillä puhuttu mobiilioppimisesta yms. Viime keväänä huomasin oppitunnilla, että parilla pojalla oli älykänny, jonka kautta tarkistivat jonkin nippelitiedon nopsaan netistä minun vasta ajatellessa ääneen, kuinka aion kurkata Wikipediaa.
Viime toukokuussa sitten vaihdoin perinteisestä puhelimesta (=aina Nokiaa) Androidiin ja Samsung Galaxy S2:een. Huomaan, että puhelin on aika harhaanjohtava nimike. Se on pieni sivutoiminto. Ymmärrän myös lehtiartikkelia, jossa varotellaan älypuhelinten koukuttavuudesta. Myyjä sanoi, että kun kosketusnäytön makuun on päässyt, paluuta vanhaan peukaloilla näpyteltäviin tekstiviesteihin yms. ei enää ole. Pakko olla samaa mieltä. 
Oppitunti- ja koulukäyttöä en ole ehtinyt vielä miettiä, kun koneen opetteluun menee vielä aikaa. 


Olen myös viikon sisällä aloittanut tutustumisen Google+:aan sekä pilvitallennuspaikkaan nimeltä Dropbox. Vähän on säätämistä, vaikka periaatteessa selkeitä palveluja. Pari esimerkkiä.
Halusin liittää  vanhan opiskelukaverini piireihini. (melko harvinainen nimi, uskalsin lähestyä vaikka ei kuvaa ollutkaan). Perjantain oppitunnilla taskussa värisi älykänny ja sen g+ sovellus tarjosi Huddlea (chat?) ja kaverin kysymystä: Tunnemmeko? En pystynyt kesken opetuksen vastailemaan, mutta olin jo hetken tosi loukkaantunut, ai "tunnemmeko" kunnes illalla huomasin, että kaveri oli laittanut kuvansa prosfiiliin ja oli minulle tuikituntematon :) No, sitä sattuu. Laatta- ja kaakeliostoksilla tänään nappasin loistavalla Galaxyn kameralla muutaman kuvan muistiin. No siinähän tuli automaattisesti ihan uudennäköinen valikko joka ehdotteli jakamisia. Sekin oli Google+toimintoja. Luulin tosin hetken, että tulevan kotimme kaakelien värit ja hinnat menivät Dropboxiin ja kenties jo jakoonkin. No ei kuitenkaan. Treenit jatkuvat. P.S. TVT-tukihenkilöporukalla oli viime viikolla palaveri. Kivaa sakkia! Sieltä sainkin intoa kokeilla esim. Dropboxia.
 

 

Ei kommentteja: