lauantai 22. marraskuuta 2008

Koulutusta

Tänään oltiin töissä. Jep, yksi lauantain VES-päivä taas takana. Harvoin koulutuksessa on ollu näin paljon kaikenlaista mielenkiintoista, kuin tänään. Päivä oli jaettu kolmeen osaan, aluksi koulun työyhteisöön liittyviä asioita ja konkreettisia toimintamalleja asioiden parantamiseksi entisestään. Sitten lukion erityisopettaja piti mielenkiintoisen esityksen monenlaisista oppijoista ja oppimisvaikeuksista.
Kolmas osa liittyi TVT:n opetuskäyttöön ja itsekin olin sitä suunnittelemassa ja toteuttamassa. Jari-kollega esitteli hienosti ja erittäin selkeästi SmartBoardin käyttöä. Anitra-kollega näytti mielenkiintoisisa juttuja, miten matikan kursseilla oli hyödyntänyt dokumenttikameraa. Sitten jaettiin porukka ryhmiin ja alettiin harjoitella "rasteilla" itse, apuna tuutor-ope ja selkeät ohjemonisteet.
SmartBordin ja dokukameran lisäksi rasteina oli auditorion käyttö hienouksineen ja neljäs rasti oli minun vastuullani. Siellä esittelin luokkiin siirrettävää mediapöytää.
Palautettiin mieleen, kuinka peruskäytössä tykin avulla heijastetaan DVD tai VHS-juttuja. Sitten treenattiin tykin pimentämistä siksi ajaksi, kun kannettavalla selattiin Hesaria, valittiin yksi juttu, joka suurennettiin luokassa lukukelpoiseen kuntoon, sitten Fn+F4 nappuloilla palautettiin tykin kuva takaisin näkyviin. Tämän jälkeen tsekattiin tallentavan DVD-soittimen käyttöä. Viimeiseksi rastilaiset kytkivät pöytään mikrofonin ja webkameran ja soittivat minulle Skypellä.
Asiaa oli todella paljon yhteen koulutuspäivään, mutta asioihin voidaan palata - nyt moni sai ideoita ja rohkaistui kokeilemaan tvt:n käyttöä opetuksessaan.

Ei kommentteja: