perjantai 24. huhtikuuta 2009

Aurinkoisen Aulangon herättämiä peliajatuksia

Kaksi päivää ITK-päivillä Hämeenlinnan Aulangolla on takana. Kevätkin tuli ja ihailin ihania sinivuokkoja. Kaikenlaista mielenkiintoista jäi mieleen muhimaan ja sulattelen täällä blogilla niitä eväitä pikkuhiljaa.
Ensimmäinen huomio: Perjantai-aamuna istui kuulemassa Oppia peleistä ja sosiaalisesta mediasta. Tampereen yliopiston Frans Mäyrän puheet upposivat minuun täysin. Leikki, leikillisyys ja pelit ovat aina kuuluneet ihmisten elämään. Kapea hyötyajattelu on surkuteltavan kapea-alaista. Mitä hyöty edes tarkoittaa, miksi kaikesta pitäisi olla hyötyä? Kokonaisihmisyyttä ajatellessamme monet muutkin asiat kuin hyöty, ovat olennaisia. Jos käytän Facebookin "hyödyttömiä" ja leikillisiä pelisovelluksia, esim. kutitan kaveriani Fun Space- sovelluksessa, tai kuten Frans sanoi heitän lampaalla kaveriani, kaverini tulee hyvälle mielelle, huomaa minun ajatelleen häntä muutenkin kuin hyöty silmissä kiiluen tai hyvin formaalin yhteydenpidon avulla. Taidanpa mennä Frans Mäyrän blogille tutkimaan hänen juttujaan lisää.
Ai niin! Tänään avattiin erityisesti opettajille suunnattu pelitieto.net, josta löytyy tietoa, esimerkkejä ja vaikka mitä tietoa peleistä. Näyttää mielenkiintoiselta.

Ei kommentteja: