torstai 30. heinäkuuta 2009

Bing vaan kaikille!?


Iloista keskikesää kaikille! Lomalla löhöilyn ohessa kuulin pari blogini aiheisiin liittyvä mielenkiintoista asiaa.
1. Koulullemme on tullut uusia kannettavia työkoneiksi luokkaan. Minulle myös! Niitä ei enää voikaan viritellä mielin määrin. Systeemi on sellainen, että opettaja itse ei voi latailla mitään koneelle, kirjaudutaan aina verkkoon omilla tunnuksilla jne. (Ymmärrän kyllä syyt.) Saattaa siis olla, että aloittamani Spotifyn käyttö opetuksen höysteenä kokee kolauksen :(

2. Huomenna saapuvat myös dokumenttikamerat. Piipahdan auttamassa urheaa ATK-vastaavaamme laatikoiden aukirepimisessä. Yritän myös päästä sisään kameran toimintoihin, jotta voin neuvoa rakkaita kollegoita elokuun puolessa välissä, kun lähes joka luokassa onkin uudet vehkeet. Kameran pitäisi olla luokkaa "hyvä ja halpa"...toivotaan parasta.

3. Luin Hesarin sivuilta blogia, jossa kerrottiin Microsoftin ja Yahoon yhdistävän voimiansa haku- tai päätöksenteko-ohjelma Bingin käytössä. Se ilmeisesti lajittelee hakutuloksia Googlea paremmin, mutta aika näyttää, kuinka paljon sen käyttö oikeasti lisääntyy ja uhkaako se Googlen asemaa.

4 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...

Toivon pilkettä Saila Spotifyn kanssa: ainakin meillä työpöytäsovelluksen sai asennettua koneille, vaikka meilläkään ei saa mitään asentaa eli kokeile ihmeessä. Spotifyn saa varmaan myös toimimaan tikulta kuten monet muutkin koulun sisäverkossa laittomat ohjelmat. Tätä tämä varjo-IT on.

Ryhdyin keräämään viime keväänä Spotify-listaa maailmanuskontojen kurssille, voitaisiinkin joskus jakaa listoja. Jäi silloin alkutekijöihin... jaaha, vasta kaksi kipaletta säilötty.

Minulla on muuten Spotify-kutsuja, jos joku kollega tahtois mukaan.

Terkkuja vain sinne suunnalle!!!

Saila kirjoitti...

Kiitos lohdutuksen sanoista, Anne. Pitää katsoa kuinka käy, tällä hetkellä uusi kannettava-projekti on kärsinyt viivytyksestä. Kärsivällisyyttä vaaditaan elefantin annos, kun erilaisia sähköasennus- ym. töitä odotellaan ja odotellaan.

Kuulostaa hauskalta tuo Spotifyn listojen jakaminen. Pitää tarkistaa, mitä minun koulu-kansiossani oikein on, olen etsinyt kaikenlaista muutakin kuin maailmanuskontoihin liittyvää. Lista taitaa olla kuitenkin aika lyhyt (vielä). Tsemppiä elokuun alkuun!

Virpi Loikkanen kirjoitti...

Menestystä ja kärsivällisyyttä, Saila! Siis toivottavasti tekniikka saadaan taipumaan käytön tarpeisiin eikä päinvastoin. Itse sain tänä syksynä uuden paremman dokukameran ja tykin kauemmas valkokankaasta, joten moni homma toimii entistä paremmin. Ja Anne, ottaisin mielelläni Spotify-kutsun, jos Sinulla on ylimääräisiä.

Anne Rongas kirjoitti...

Moi Virpi, laita sähköpostiosoitteesi minulle anne.rongas gmail, niin lähetän kutsun.