lauantai 21. helmikuuta 2015

Woisitko waihtaa waeltamisen webinaariin?

Digikehittäjäopettajakoulutuksen aloitti viime marraskuun lopulla 42 eri kouluasteilla työskentelevää opettajaa eri puolilta Suomea. Tulimme yhteiseen aloitukseen Itäkeskuksen kirjaston kokoustilaan. Järjestelyt, matkustaminen, sijaiset, infran varmistaminen (sähköt ja nettiyhteys kaikille) ovat aikamoinen homma.

Liisa Ilomäki, Annukka Koivunen ja Jukka Koivisto hoitivat lähipäivän ohjelman ja kertoivat tulevasta koulutuksesta. Kuulimme, että todennäköisesti muut tapaamiset, ryhmätehtävät, kommentoinnit ja luennot tapahtuvat virtuaalisesti. Olin testannut leikkimielellä Adoben Connect Pro:ta TVT-tukihenkilökoulutuksessa ja seurannut paria DIGABIn webinaaria. Tiesin siis, että Seminaari netissä = webinaari. 

Nyt olen jo saanut enemmän kokemusta, aikataulut ovat olleet vain niin tiukkoja, että en ole ehtinyt äänen testaamiseen, enkä ole uskaltanut käyttämään keskustelujenkaan aikana omaa mikrofoniani. Chat-mahdollisuutta olen käyttänyt aktiivisesti ja olen iloisena huomannut kouluttajiemme liisan ja Annukan, jotka toimivat puheenjohtajina hyvän "tatsin". Puheenjohtaja seuraa chattia ja poimii sieltä kysymyksia varsinaiselle tähdelle/ luennoitsijalle. Hän kiittelee hyvistä kysymyksistä, huomauttaa jos jonkun mikissä ääni "kiertää" tai puhutaan liian kaukana/ lähellä mikrofonia. Suoraan ja ystävällisesti.

Tällaiset webinaarit on käyty (ilman matkakustannuksia, omalla tai koulun läppärillä, omat uudet ja hienot pehmustetut luurit päässä)

  • 8.12. Jari Sjölund Turun Normaalikoulusta Millaista digikehittäjäopettajan työ oikein on koulussa?
  • 20.1.Minna Lakkala:Teknologian pedagoginen käyttö 
  • 11.2. Annukka Koivunen: Blogit ja wikit opetuksessa
Tulossa on vielä ainakin 4 webinaaria, Uskonsaavani niistä samalla lailla intoa ja oppia kuin tähän astisistakin. Puolitoistatuntinen vierähtää suorastaan flown vallassa  niin paljon kaikenlaista mielenkiintoista niissä kokee!

Ei kommentteja: