sunnuntai 8. huhtikuuta 2007

Hyvää Pääsiäistä


Aikaisen kevään tuntu on on hiipinyt iholle ja virkistänyt mieltä. Jäät ovat lähteneet ennätysaikaisin ja pihaa on saanut rapsutella vaikka kalenteri sanoi, että ollaan vasta maaliskuun lopulla.

Nyt on aika piipahtaa blogillakin. Kuvasta kiitos morgueFile- palvelulle.

Tietotekniikkarintamalla muutamia uusia kokeiluita.
1. ADSL-moodeemimme hajosi ja hommasimme kotiin sellaisen, joka mahdollisti WLAN-yhteyden kannettavaan tietokoneeseeni. Suomeksi siis: pöytäkoneet ovat edelleen nettipiuhan päässä kiinni modeemissa mutta kannettavan voi ottaa kainaloonsa ja mennä vaikka löhöämään sohvalle ja verkkoyhteys toimii. Kivaa! Tätä langatonta yhteyttä yritämme ensi syksynä koulussammekin. Joissain luokissa kyllä on tietokone mutta hyvin iäkäs ja tehoton nykyvaatimuksia ajatellen. Dataprojektoreja ei vielä ole kuin pari. Mietin, kuinka voisin hyödyntää omaa konettani ja langatonta verkkoa oppitunnilla. Tietysti tarvitsen myös heijastusmahdollisuuden seinälle, jotta oikeasti voisin käyttää opetuksessa internet-verkon aarteita.
2. Kävin päivittämässä PowerPoint-taitoni pikakurssilla. Muutama kollega-ope haluaisi oppia perusteet pp-esityksen tekemiseen ja minä koulumme tvt-tukihenkilönä (=tieto- ja viestintätekniikan pedagogisessa käytössä auttava opekollega) lupasin auttaa alkuun. Aion myös esitellä pp-esityksen laittamista verkkoon ja varoitella liian pitkistä ja tehosterikkaista esityksistä. Aiheesta kirjoittelinkin aiemmin.
3. Lukion tvt-tukihenkilön ominaisuudessa minut kutsuttiin varajäseneksi TIKE:en eli Kouvolan tietotekniikan käyttöä opetuksessa ohjaavaan ryhmään. Esittelin blogia ja wikiä alustavasti ensimmäisessä kokouksessa.

Vajaan kahden viikon päästä käyn ensimmäistä kertaa ITK-päivillä. (=Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa) saas nähdä mitä mielenkiintoista siellä kuulen. Annan raporttia blogilla reissun jälkeen. Kuulin, että "se mitä Hämeenlinnan ITK-päivillä tänä vuonna esitellään tulee kahden vuoden kuluttua koulumaailmaan". Eturintamassa edelläkävijöitä siellä kai tapaa. Tuskin maltan odottaa...

Ei kommentteja: