perjantai 15. helmikuuta 2008

Info-TV


Koulullemme on suunniteltu info-TV:n tapaista systeemiä. Se auttaisi erityisesti tilanteissa, joissa pitää saada parin vuorokauden sisällä tietoa opiskelijoille tai koulussa vierailijoille. Ilmoitustauluja on useammassakin kerroksessa, mutta niiden lukeminen ei kuulu kaikkien harrastuksiin. Kuulutukset kesken tuntien häiritsevät, välitunneilla eivät kuulu kunnolla...

Systeemi on rakennettu siten, että parhaitten kulkuyhteyksien varrella on kaksi littunäyttöä. Aluksi käytämme 19" näyttöjä, jotka saimme suht vaivatta käyttöömme. Kunhan hommaa on testattu ja toimivuus todettu, siirrymme suurempiin taulutelkkareihin.

Kopiokonehuoneessa on vanha tietokone, joka tyhjennetään pelkästään info-tv:n pyöritykseen. Käytävien näytöt toimivat sen koneen lisänäyttöinä. Tarkoitus on tehdä infodiat PowerPointilla. Atk-vastaavan kanssa hiotaan vielä systeemiä: kuka päivittää, laittaa koneen päälle, poistaa vanhat tiedot yms. Kerron myöhemmin mitä ratkaisuja teimme. Aika hyviä ideoita meillä oli jo :)

Antakaapas kokeneet vinkkejä! kannattaako ottaa tumma esityspohja ja vaalea teksti vai päinvastoin? Kuinka kauan yksi dia kannattaa näyttää? (3-5 sek?) Millaisia ongelmia / hyviä kokemuksia teillä on ollut info-tv:n käytössä?

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Meillä on kolme tv:tä ympäri koulua (vai neljä?) ja oppilaat kyllä lukevat niitä kiitettävän ahkerasti. Opettajienkin (opehuoneen tv näyttää myös tätä kanavaa) pitäisi muistaa lukea, vaikka kieltämättä se vie vähän aikaa.
Kokemus on opettanut, että lyhyitä ja ytimekkäitä viestejä, tarpeeksi isolla fontilla.

Saila kirjoitti...

Kiitokset kommentistasi. Tajusin viestistäsi senkin, että info-tv:n kautta emme voi viestiä opettajille. Näytöt sijaitsevat opiskelijoille parhaan reitin varrella kahdessa eri kerroksesta. Opettajat kulkevat kuitenkin kouluun "omasta" ulko-ovestaan, joka on lähellä opehuonetta. Opehuoneesta taas suurin osa opettajista kulkee luokkiinsa näkemättä info-tv:tä. He tuskin kulkevat varmuuden vuoksi info-tv:n kautta luokkiinsa. No - onhan opehuneessa ilmoitustaulu, moodlessa meillä on rehtorin kanslia ja emailissa kulkee viestit opettajille. Pääpointtina onkin saada opiskelijoille ajankohtaisimmat ja kiireisimmät tiedotukset perille.