perjantai 1. helmikuuta 2008

TVT-rintaman tapahtumia


Aluksi oman koulun kuulumisia. Hitaasti eikä kuitenkaan ihan varmasti etenee tvt-asiat. On uskomatonta, kuinka kauan jonkin valmiiksi suunnitellun, osittain toteutetun ja rahoitetunkin homman loppuunsaattaminen saattaa viedä. Esimerkiksi info-tv:t, joita koulullemme on suunniteltu reilu vuosi.
  • tv:t on varattu -> näyttötauluiksi
  • piuhat on vedetty viime kesänä seinään -> virtaa ym. on
  • ohjelma, jolla infoa pyöritetään on kunnossa
Kaiken järjen mukaan tiedotusasiat pitäisi siis saada hoitumaan, mutta tällä hetkellä odotamme ainakin telineitä, joihin tv:t kiinnitetään ja ihmettelemme, kuka tietää tarkat tiedot kesällä vedettyjen piuhojen laadusta ja paikoista... Tiimityö on todella tärkeää, joskus se voi johtaa siihenkin, että ei ole ketään, joka olisi perillä kaikista asioihin vaikuttavista yksityiskohdista. No "Toivossa eletään, sanoi lapamato"...

Säästin iloiset tvt-asiat loppuun! Kouluun on hankittu iltalukion toimesta kaksi dokumenttikameraa. Jokainen lukija voi flashvideon yläreunan sanoja klikkailemalla testata virtuaalista kaukosäädintä ja kokeilla joitain kameran toiminnoista. Löysin myös mainion flash-kuvan, jolla havainnollistetaan dokukameran ja SmartBoardin yhteistoimintaa. Tuo interaktiivinen valkotaulu on meillä yhdessä pienemmässä luokkatilassa, kaikkien opettajien käytettävissä. Löysin tukisivutkin, jotka voisivat antaa hyviä vinkkejä taulun käyttöön.

Oman luokkaani tulen saamaan tänä keväänä dataprojektorin eli tykin. Jihuu! Ensimmäisen kerran meillä on vuosien päähän tehty hankintasuunnitelma, jonka mukaan edetään. Jossain vaiheessa meilläkin jokaisessa luokassa on tietokone, dataprojektori ym. tarpeellinen verkon käyttöön opetuksessa. Vauvalomilta kouluumme palannut ATK-vastaava rakensi sen listan. Hän ja luokkien äänestä ja kuvasta huolehtiva AV-vastaava ovat molemmat ihania tyyppejä. Minun koodini on tvt-tukihenkilö ja mielestäni olemme mainio tiimi. Kuulumme kaikki kolme koulumme kehittämistiimiin, jossa on myös 4 muuta eri aineiden opettajaa. Viime vuoden loppuun mennessä saimme valmiiksi päivitetyn tietostrategian koulullemme.

Joten kaikenlaista mielenkiintoista on tapahtunut ja tapahtuu, vaikka blogi onkin ollut hiljaisemmassa vaiheessa.

Ei kommentteja: