keskiviikko 13. elokuuta 2008

Raporttia ensimmäisestä päivästä (jälkeen dataprojektorin)

Uskonto Suomessa -abikurssin aloitusta. Eilisen johdannon jälkeen vedettiin aamun kaksoistunti klo 8-10 :)
Opiskelijat olivat referoineet kuuteen osaan jakamani Kirkon tutkimuskeskuksen ja Kati Niemelän raportin suomalaisten uskonnollisuudesta. Koko artikkelin liitin kurssimme moodle-alustalle, jotta jokainen voi halutessaan palata siihen.
Jatkoimme muistiinpanoilla uskonnon vaikutuksista suomalaiseen yhteiskuntaan ja suomalaisten elämään. Kalvon sijasta kirjoitinkin asiat kannettavalle, fontti 32 ja heijastin dataprojektorilla seinälle. Toki tallensin kaiken tulevaa käyttöä varten.
Sitten siirryimme kirkkotaiteeseen. Aloimme viertuaalikierroksen Tampereen tuomiokirkon freskoja, lasimaalauksia ja mm. Simbergin aikoinaan pahennustakin herättäneitä maalauksia tarkastellen.
Katsoimme DVD:ltä tykin kautta pari pätkää kesäisestä Tampereen uuden piispan, Matti Revon vihkimisestä virkaansa.
Siirryimme Kymenlaakson kirkkoihin, tsekkasimme tiedot jokaisen opiskelijan ja opettajan "kotikirkoista" sekä tutustuimme kuvagallerian yksityiskohtiin.
Seuraavaksi teimme virtuaalikierroksen vaikuttavassa Petäjäveden hirsikirkossa, tutustuimme Pohjois-Savon kirkkotaiteeseen "Pyhimyksiä ja paholaisia", sekä tutkimme suomaisille uniikin vaivaisukkopatsaiden kuvia ja käyttöä.
Kirkkotaidelinkit tietysti Moodlealustalle myöhempääkin tutkimista varten.
Sain siis toimintaan eilisen aikana luokassani tykin ja tietokoneen. Verkkoyhteys toimii ja olen lievästi sanoen innoissani. Haluaisin löytää joka päivälle kaikenlaista mielenkiintoista, jota käyttää opetuksessa. Nyt se ei ole välineistä kiinni.

Ei kommentteja: