maanantai 12. helmikuuta 2007

Fuusioita

Anne treenasi tiedonhallintaa mm. sähköpostitulvansa kanssa ja oli tyytyväinen Googlen Gmail-sähköpostiohjelman luokittelumahdollisuuksiin. Kokeiluversiosta on juuri siirrytty kaikille avoimeen. Linkistä pääset suomenkielisille kirjautumissivuille, joita itse käytin. Aion kokeilla, miten neljä muuta sähköpostiosoitettani linkittyy Gmailiin. Anne kertoi, että voin Gmailin kautta lähettää vastaukset "muiden sähköpostiosoitteideni nimissä", ettei vastaanottaja hämäänny.
No itse meinasin hämääntyä, kun Bloggeriin mennessäni ei salasanani kelvannut. Mitä ihmettä??? Onko capslock päällä? Aikani ähisin ja sitten tajusin, että juuri luomani Gmail-tunnus olikin siirtynyt ilmeisesti Google-tilini tunnukseksi ja ainakin blogille päästäkseni vanhat tunnukset eivät enää toimineet! Blogger ja Gmail pelittävät nyt näköjään samoilla tunnuksilla.
Flickr ja Yahoo toimivat yhteistyössä ja Google ostelee monenlaisia mielenkiintoisia laajennuksia, youtube yhtenä esimerkkinä. Tämähän on kuin pörssiyhtiöiden fuusiot ja nurkanvaltaukset! Käyttäjän kannalta on tietysti etuja siitä, että palvelut toimivat yksillä tunnuksilla ja tietojen siirto ohjelmasta toiseen on vaivatonta. Salasanatiedoston päivittäminen on kuitenkin hyvin tarpeellista.

2 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...

Hoi hei, kartta-juttusi on tässä kohtaa hyvä kuvaaja. Eksymisen tunteen sietäminen on tärkeää verkkomaailmassa. Olen vierestä seurannut, kun meidän koulun Minna kokeilee ja opettelee ja olen ymmärtänyt, miten tärkeää on sinnikkyys. Minnan taito on, ettei hän usko ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen, ettei tää juttu toimi. Sama henki on sinulla ja sillä pääsee eteenpäin. Huomaan itsestäni usein, että jääräpäisyydestä on apua. Olen äidinpuolelta Korpelan sukua, kuulua jääräpäisyydestään. Vaikka ei taitoja niin olisi, mutta kun yrittää ja yrittää...

No eilen harjoittelin sitä sisusitkeyttä Javan päivittämisen kanssa. Miksi eivät Sun Microsystems ja Microsoft voisi olla kavereita keskenään... olisi se niin paljon kivempaa (tuli kesken päivityksen fatal error ja sitten piti ottaa järjestelmän palautuspisteen kautta uutta puhtia... ei ihan noviisihommaa).

Mutta siis Googlen Gmail on namu. Ja siihen kun laittaa Talkin vielä kylkeen, niin vapautuu iso lohkare tiedonhallinnan tuskaa. Ja Gmail ymmärtää myös uutissyötteitä.

Tuula kirjoitti...

Annesta Googlen Gmail on namu.....ja kertoi vielä, että Gmail ymmärtää myös uutissyötteitä.

Pitää kokeilla - jos vaan osaan