torstai 22. helmikuuta 2007

Joku kävi kylässä

Siis piipahti plokissa. Aika jykevä tunne täytti mieltäni eilen illalla. Tutustuin tarkemmin Sitemeter-palvelun sähköpostiini lähettämään raporttiin blokivierailuista. Kerrottiin kävijöiden määrää ja sitä, miltä sivulta blogille oli tultu. Sain maailmankartan auki, jossa punaiset pilkut kävijöistä keskittyivät tälle alueelle.
Pari kuukautta sitten aloittaessani ajattelin, että blogikirjoittelu on vain omaa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön prosessointia ja tieto-, ohjelma- ja linkkivaraston luomista itselleni ja parille muulle "hassulle". En ole rohkaistunut vielä käyttämään blogilistaa tai muita blogihakupalveluitakaan. Silti moni tyyppi on piipahtanut kylässä.
Olen valinnut niin, että blogille pääsee kommentoimaan vain kirjautuneet. Ehkä anonyymien kommenttien salliminen olisi lisännyt kommenttien määrää, mutta näin on nyt hyvä. Kerrassaan mainiota on se, kun vuorovaikutusta syntyy kommenttipalstalla. Siinä on se tärkeä ero verkkopäiväkirjoihin tai muuhun suljettuun blogikirjoitteluun.
Osa kävijöistä haluaa lukea jonkun tekstin tai kokeilla linkkejä, "pysyä jyvällä", vaikka eivät kommentoi mitään. Olen oppinut, että verkkomaailmassa tästä voi käyttää sanaa "lurkkiminen". Minä en pane ollenkaan pahakseni lurkkimista, käykää vaan peremmälle. Jos sinä anonyymi vierailija huomaat kuitenkin jossain vaiheessa intoa "ilmiintyä" ja antaa vaikka jotain vinkkiä, siitä vaan. Kahta hauskempaa.
ps. En tiedä, mitä innoissani klikkailin, mutta kävijälaskuri hävisi blogin vasemmasta laatikosta. Tili ja tietojen pitäisi olla kunnossa mutta kuvaa ei näy. Pitääpä taas pohtia, miten sen saan takaisin.

5 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Heippa, huomasin myös pari viikkoa sitten laskurisi, kävin sen alkulähteillä ja mietin miten toit sen blogiisi.
Tosiaan tavaraa on joko piilossa tai sitten sanonut irti yhteistyösopimuksen. Delicious "tarrat" lähtivät myös minulta livettiin...

Saila kirjoitti...

Käypä täällä
josko saisit apua. Mutta herkkutarrat on pysyny, miehellä tarrat katosivat kun selainohjelma jotenkin pätki.
Sain toisentyylisen laskurin näkymään. Siihenkin on ohjeet, miten Bloggeriin saisi Sitemeterin liitettyä. Pikaohje: Lisää Bloggerin Layoutiin "Add HTML/ java"- laatikko. Ota Sitemeteristä koodinpätkä ja tallenna laatikkoon. Toivo parasta :)Neuvon kyllä lisää, jos haluat.

Saila kirjoitti...

MULLA on herkkutarrat pysyny. :)

Tuula kirjoitti...

Saila, vahvistit sopivasti ja oikea-aikaisesti(on demand) valamalla toivoa toivottomuuteeni.

Kävin tilaamassa hetki sitten uudestaan hiukka pienemmän laskuriversion gmailiini ja heti liimattuani koodin paikoilleen - se asettui kiltisti laskuriksi.

Toivon näkökulma siis verkoissakin mukana.

Tuula kirjoitti...

PS. otin laskuri tältä sivulta: http://www.ilmaiset.fi/lassej/ilmaiset/laskurit.htm