sunnuntai 18. helmikuuta 2007

Oma kuukle

From Picasa-vienti


Olen hommannut itselleni Gmailin Googlen kautta. Googletilin tunnukset toimivat nyt minulla ainakin Bloggerissa, Picasassa ja Gmailissa. (jostain syystä en saa avattua siinä muiden sähköpostiosoitteideni liittämistä Gmailiin - vaikka ponnahdusikkunat saisi avattuakin...). Uusin testaukseni on uutissyötteitä vahtiva GoogleReader. Kokeilin vielä oman etusivun luomista Googlen aloitusikunaan. Uutisfriikkinä valitsin muutaman uutispalvelun, kalenterin ja kellon (jotta ei ajantaju ihan häviäisi) ja sähköpostipalvelun. tein vielä hupi ja hyöty-välilehdet, jonne klikkailin sudokua, päivän taideteoksen, laskimen ja pari muuta juttua. Etusivusta kaappasin kuvan ihan näppäimellä PrintScreen ja avasin omalla koneella kuvankäsittelyohjelmalla. Pienensin ja pakkasin vähän sitä. Sitten löysin kuvan Picasan avulla tosi pikaisesti koneeltani. Siirsin kuvan web-albumiin (piti perustaa, toimii samoilla Google.tilin tunnuksilla )ja liitin kuvan sinne ja sieltä Bloggeriin. Hienosäädöt muotoilussa voi tehdä Bloggerissa myöhemmin.

7 kommenttia:

Anne Rongas kirjoitti...

Hellou! Saat ne muut sähköpostit ohjattua Googleen: Asetukset > Tilit ja voit määrittää niin, että vaikka vastaat Gmaililla, vastaanottaja näkee vastaajana sen tilin, johon on lähettänyt viestin sinulle. Laita viestiä, jos tämä ei avaudu, niin voin tehdä demon. Postin ohjaus pitää tehdä sitten kyseisestä sähköpostista Gmailiin. Meillä ei työpostia saa ohjattua minnekään ja se on tosi rasittavaa. Kaiken muun saan koottua Gmailiin. Siellä voi myös antaa kätevästi otsikoita viesteille ja merkitä viestejä tähdillä. Kaikki muinaiset viestit kannattaa kipata arkistoon, hakusysteemi on loistava, kun vain muistat vähäkin viestistä (ja otsikot saa kootusti yhteen klikkauksella). Sähköpostiahdistus loppui Gmailin kanssa sil kerralla :-D

Saila kirjoitti...

Eipä tunnu pelittävän se muiden sähköpostiosoitteiden laitto. Löysin kyllä asetukset ja tilit, mutta klikatessa "Lisää toinen osoite" tulee ilmoitus "Pahus, ponnahdusikkunoiden esto tai muuu asia estää avaamasta..." ei muutu, vaikka sallin selaimen asetuksista ponnahdukset... Muista linkeistä tuntuu kyllä avautuvan uusi ikkuna, vain tämä ei suostu yhteistyöhön kanssani.

Anne Rongas kirjoitti...

Hei hoi, millä selaimella toimit? Olen huomannut, että Explorer7 on hankala näissä asioissa. Firefox tai Floc pelittää paremmin.

Saila kirjoitti...

Käytän Firefoxia jatkuvasti, taitaa olla versio 2.0 jotain. Flockia en ole kokeillut, Explorer7:llakaan en saanut tilejä auki. Saatko sinä itse sen linkin auki? Mietin, että jos siinä on tullut ruuhkaa tai ongelmia siten, että Googlessa ovat "sulkeneet" väliaikaisesti tuon mahdollisuuden lisätä sähköpostitilejä???

Saila kirjoitti...

Jihuu! Koulussa puoliantiikkisella tietokoneella ja Explorer kuutosella homma toimi ja linkki "lisää sähköpostiosoite" aukesi. Sitten se aukesi kotonakin firefoxilla ja normaaliasetuksilla.
Klikkasin kyseisissä osoitteissa varmistuslinkkiä, joten nyt voin lähettää Gmailin kautta postia ikään kuin noista osoitteista. Sitä vielä mietin, miten saan muista osoitteista postit edelleenlähetetyksi Gmailiin. Sulla oli työpaikalla ongelma asiassa, saa nähdä onko meilla sama juttu. Ainakin Hotmail, Yahoo ja Outlook Express saisivat luvan suostua Gmailin komentoon.

Tuula kirjoitti...

Heippa Saila. Mulla myös gmaili käytössä, opettelen sen käyttöä. Lisäsimme siihen kalenteritoiminnan ja olen jakanut sitä Erjan kanssa ja kahden mentorimme kanssa. Kätevää.

Muuten ihana seurata sinun vauhtiasi. Opit todella nopeasti ja minä seuraan mielenkiinnolla sinun aukaisemaa polkua ja tulen vanhana tätsynä hiukka hitaasti perässä. Anne on tässä touhussa tosi tärkeä linkki -kiitos hänelle jaksamisesta.

Tää on tosi COOL!

Saila kirjoitti...

Tosi kiva kun käyt tutkimassa sivuja, Erja myös. On mukava kuulla, jos löydät vinkkejä, joita voitte testata ja soveltaa omaan käyttöönne sopivaksi. Tämä jakamisen filosofia on minusta hienoa!
Sinä "tätsy" olet sitäpaitsi sellainen pioneeri monimuotoisessa oppimisessa teidän oppilaitoksessa ja tällä seudulla, että ihan nauratti tuo "perässä hitaasti"-kommenntisi. Ei se vauhti vaan se suunta :) lämpöisin terveisin, Saila