perjantai 2. helmikuuta 2007

Jaettuja voimapisteitä...

Kylläpä nauratti ääneen, kun kuuntelin eilen autossa työmatkalla muistaakseni Radio Novaa ja Kimmo Vehviläinen simultaanitulkkasi pitkän pätkän jotain suosittua poppibiisiä tyyliin "kuuma, kuuma vauva" (hot, hot baby). Siitä innostuneena tulkkasin otsikon aiheesta "Powerpoint-esitys Slideshare"-ohjelman kautta.
Kokeilen nyt, saanko blogiin pätkän powerpoint-esityksestä, jonka pidemmän version näytin opettajakollegoille viime tiistaina. Aiheena palvelukokonaisuus / opetusteknologiakeskus ja TVT-tukihenkilön rooli. Yritin kulkea pienin askelin, enkä rysäyttää kaikkea mielenkiintoista kerralla heidän niskaansa. Silti tuntuu, että kummastunut ja osin kauhistunut ilmapiiri hiipi kohti meikäläistä. Tuon jälkeen kuitenkin pari kollegaa kyseli, josko auttaisin moodlen kanssa ja powerpointeissa. No tietysti autan, vaikka minä en mikään virallinen kouluttaja ole vaan aika itseoppinut ja itse-erehtynyt tapaus. Silti se "kokeile, munaile, onnistu, rutinoidu ja kokeile taas jotain uutta"- linja taitaa olla toimiva - niin behavioristiselta kuulostaakin. Paljon munailuja vähentää se, että on edelläkävijöitä, jolta saa vinkkejä. Oikaisee ikään kuin muutaman mutkan ja pään hakkaamisen seinään, kun löytää jaettuja linkkejä, blogeja tai wikejä, joista saa omaan ajatteluun ja kokeiluun apua.
Kun tekniikkaan ja työvälineisiin ensin pääsee käsiksi, voi myöhemmin korjata satoa omassa opetuksen, sen monipuolistumisessa luokan seinien ulkopuolelle.

Ei kommentteja: