sunnuntai 15. helmikuuta 2009
Vinkkiverkon saalista
Liityin Ning-alustalla toimivaan Vinkkiverkkoon. Sieltä löytyy monia ryhmiä eri oppiaineisiin ja myös sosiaalisen median käyttöön liittyen. Perustinpa minäkin oman ryhmän uskonnonopetuksesta.Ensimmäinen mielenkiintoinen ja hyödyllinen vinkki on biologian ja maantieteen ope Aarnen havainnolliset ruutukaappausvideot sosiaalisen kirjanmerkkipalvelu Deliciousin käytöstä, ryhdyin heti hänen neuvoillaan organisoimaan linkkejäni. Niputin tageja lukion kurssien alle rakentamalla jokaisesta kurssista yhden "Tag Bundle"n ja klikkailemalla sitten haluamiani tageja tähän nippuun . Pitää vähän treenata - aluksi ajattelin, että laitan mahdollisimman paljon tageja jokaiseen linkkiin haun helpottamiseksi! Nyt huomaan, että opetuskäytössä pikahakuna ei ole kätevää, kun haen esim. tagilla "uskonto", saan sata linkkiä. (tosin sitten pitäisi voida hakea näiden joukosta uudella tagilla, esim. "Raamattu", joskus osaan tehdä sen, joskus en osaa) Sen sijaan esim "ue1", "ue2" vievät juuri sen kurssin linkkeihin. Joka tapauksessa olen herkkulinkkien kehittelystä ihan innoissani.
(Kuvan lähde: wikimedia commons Rosary01.jpg, kuvaaja Juni from Kyoto, Japan)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Vastasin juuri Vinkkiverkkoon, että Deli on palvelu jota jäisin itkemään jos se häviäisi maailman kartalta. Hienoa, että Aarnen animaatiosta olin heti jollekin iloa - täällä Kuopiossa Aarnen kanssa yhdessä viemme tvt-aatetta eteenpäin :)
Blogisi tuntuu kovin tutulta, omani värimaailma kun on hyvin samanlainen!
Hei vaan, VirtuaaliAnu! Olen surffaillut joskus Isoverkoston liepeillä ja käynyt lukemassa blogiasi - tutulta näyttää reippaan oranssi ulkoasu :) Kiva kun löytyi muutakin yhteistä, Deli ja kiinnostus tvt-asioihin. Terkut Aarnelle - innostuin uudestaan kirjanmerkeistä ja niiden organisoinnista hänen ohjeidensa avulla. Sinut lisäsin Deliverkostooni. Onko teillä Isoverkostossa moodlekursseja, jotka sallisivat vierailijoita? Tekisi välillä mieli lurkkia ideoita vähän ankean moodlen elävöittämisestä. Moodle kun on luonteeltaan enemän tai vähemmän salasanojen takana ja suljettu opiskelualusta. Minulla on pari avointa kurssia http://alueellinen.kyamk.fi ja 68 Kouvolan Lyseon lukio, ainakin FI1, UE2 -kurssit.
Lähetä kommentti